-------Laatste Nieuws: Nieuwe slagbomen geplaatst. Pasjes moeten worden omgeruild. Zie verslag hieronder.

Er zitten er zachte plekken bij de waterlijn, let op. De steile golven kunnen ook een probleem zijn, wat naar het zuiden is het strand wat vlakker en is het een stuk beter om de boot te water te laten en te landen.

 
 
 
 

 

KUST op KRACHT

 

ERVARINGEN met het nieuwe pasje en strand.

5 mei 2018.

Vrijdag naar zee geweest om eerst maar eens te kijken hoe het strand zich na de winter houdt en kijken of het nieuwe pasje werkt. Het ging fantastisch: Boot op de parkeerplaats, de trekker halen en bij de afslag naar de Parkeerplaats (achter Dijk te Kijk) omhoog, daar staat nu ook een slagboom die met het pasje open gaat. Je komt uit bij de strandtent en daar is het strand maar 100m breed en het zand veel steviger. Bij de waterlijn effe zoeken naar zwakke plekken maar totaal geen problemen. Ook perfect is dat je alleen richting zee je pas hoeft te gebruiken, terug van het strand gaat de slagboom automatisch open. Het scheelt zeker 30 minuten er in en eruit op deze manier. Terug lopend bij de trap omhoog als je de trekker hebt teruggebracht en je bent er al bijna. Alleen was het ondanks de slechts 40cm hoge golven met opkomend water in de ochtend toch nog wel rabbig en meer naar het noorden ging het niet eens. Dit blijft een zeer naar probleem omdat het boven de 60cm al niet meer mogelijk is. Terug komen met Laag Water en ondanks een zeewindje van NW3/4 was super te doen. De laatste 2 uur van Opkomend water kun je dus beter laten schieten.

Overigens was de visserij hopeloos, pas op 25 mijl werd het water helder, daarvoor is het net olie door de algen. We waren 30 mijl weg en hebben 6 wrakjes aangedaan inclusief de Vinca Gordon (helemaal geen beet) en maar op 1 wrakje beet gehad, waar we nog 7 mooie gullen en wat kleintjes vanaf hebben gehaald met ons tweeen.

P14 Ray.

 

Er is deze winter (2018) veel zand weggeslagen en in april is er bij Camperduin weer nieuw zand opgespoten.

De werkzaamheden in Petten zijn helemaal afgerond en het nieuwe strand wordt druk bezocht.

Wilt U meer weten kijk dan ook eens op de bovenstaande website (klik op KUST op KRACHT).

Noord West 9 heeft contact met de gemeente, de plannen met ons tractoronderkomen zijn intussen duidelijk. We gaan verhuizen naar de zuidkant van Petten. Dat moest in de 2e helft van 2016 al gerealiseerd worden, maar men is er nog steeds niet helemaal uit (januari 2018).