De 3e NFB wedstrijd van 2022 werd gehouden in Petten, organisatie NW9. Er waren 135 deelnemers. De vangsten waren wisselend maar met gemiddeld 4 niet slecht was de mening. Nico Tessel won de wedstrijd met 16 vissen en 416 cm met Bert Heukels op de 2e plaats. Een goede dag dus voor het Nipro-team (1e korps met 43 punten) en NW9, die zo 1e werd bij de verenigingen.

 

 

 
 
 
 

 

--N F B- WWW.BRANDINGSPORT.NL

Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen

 

Uitslag 1e NFB wedstrijd van 2022 in Katwijk

Uitslag 2e NFB wedstrijd van 2022 in Egmond aan Zee

Verslag van deze 2e NFB wedstrijd

Noord West 9 is aangesloten bij de NFB, een organisatie van watersport- en bootvisclubs langs de Nederlandse kust.

De NFB behartigt de belangen van verenigingen die vanaf de kust op zee of het IJsselmeer activiteiten organiseren zoals wedstrijden voor bijvoorbeeld zeilboten, en in ons geval voor boot- en strandvissers. Een van de doelen is de veiligheid te bevorderen en zo stelt de NFB onder andere bepaalde eisen aan zeegaande sportvaartuigen, waaraan ook de door ons gekeurde boten voldoen. Een goedgekeurde boot ontvangt daarom ook de hier naast afgebeelde sticker.

De NFB organiseert ook elk jaar een strandviscompetitie van 4 wedstrijden, waar alleen leden van de bij de NFB aangesloten clubs aan mogen deelnemen. Noord West 9 doet aan deze wedstrijden mee met 4 korpsen en enkele individuele leden. Wilt U volgend jaar ook in een korps meevissen geef U dan tijdig op bij onze secretaris.

Individuele leden kunnen alleen nog aan de wedstrijden meedoen, als ze zich voor de hele NFB-competitie, (dus alle 4 de wedstrijden), bij de aanvang van de competitie inschrijven. De kosten zijn 40 € per seizoen.

Als onze vereniging een bepaalde NFB wedstrijd organiseert is er wel een mogelijkheid voor extra inschrijving van een beperkt aantal leden voor alleen deze wedstrijd. Meldt U dan aan bij de Voorzitter of het Secretariaat. Het inschrijfgeld bedraagt dan 12,50 €.

Voor het wedstrijdverslag van elke wedstrijd kunt U ook terecht op de website van de NFB bovenaan deze pagina (onder de knop STRANDVISSEN) en vervolgens aanklikken "Wedstrijdverslagen" en "Uitslagen Strandvissen". Deze website wordt echter niet altijd bijgehouden en is vaak niet actueel.


 NFB in Petten (14 september 2022), het winnende NW9-Niproteam.


Controleurs waren lekker bezig, prachtig weer.

Na afloop verloting

Vooral bot gevangen

Verlotingstafel