De 4e NFB wedstrijd van 2019 is in s'Gravenzande gevist. Nico Tessel werd 1e en John Beun 2e met resp. 10 en 6 vissen. Ook Jasper van der Aar wist zijn vak te winnen met 6 vissen. Er werden gemiddeld ruim 1,9 vissen gevangen. Ook in de prijzen: Teun Leeuwenkamp (7e) en Gerrit van Haneghem (15e). Er deden 143 vissers mee die 272 vissen vingen. Bij de korpsen werd Noordwest Nipro Team 1e. NW9 werd 1e bij de verenigingen.

De NFB competitie werd gewonnen door Arjan Rijnberg (van de Slufter uit Rotterdam). Van NW9 werd Nico Tessel 2e en Jasper van der Aar 3e. Het Niproteam werd 2e in de einduitslag. Ook NW9 werd dit jaar 2e bij de verenigingen.

 
 
 
 

 

--N F B- WWW.BRANDINGSPORT.NL

Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen

UITSLAG van de 1e NFB wedstrijd 2019 in Petten

Verslag van de 1e NFB wedstrijd in Petten

UITSLAG van de 2e NFB wedstrijd 2019 in Noordwijk

UITSLAG van de 4e NFB wedstrijd 2019 in s'Gravenzande

 

Noord West 9 is aangesloten bij de NFB, een organisatie van watersport- en bootvisclubs langs de Nederlandse kust.

De NFB behartigt de belangen van verenigingen die vanaf de kust op zee of het IJsselmeer activiteiten organiseren zoals wedstrijden voor bijvoorbeeld zeilboten, en in ons geval voor boot- en strandvissers. Een van de doelen is de veiligheid te bevorderen en zo stelt de NFB onder andere bepaalde eisen aan zeegaande sportvaartuigen, waaraan ook de door ons gekeurde boten voldoen. Een goedgekeurde boot ontvangt daarom ook de hier naast afgebeelde sticker.

De NFB organiseert ook elk jaar een strandviscompetitie van 4 wedstrijden, waar alleen leden van de bij de NFB aangesloten clubs aan mogen deelnemen. Noord West 9 doet aan deze wedstrijden mee met 4 korpsen en enkele individuele leden. Wilt U volgend jaar ook in een korps meevissen geef U dan tijdig op bij onze secretaris.

Individuele leden kunnen alleen nog aan de wedstrijden meedoen, als ze zich voor de hele NFB-competitie, (dus alle 4 de wedstrijden), bij de aanvang van de competitie inschrijven. De kosten zijn 40 € per seizoen.

Als onze vereniging een bepaalde NFB wedstrijd organiseert is er wel een mogelijkheid voor extra inschrijving van een beperkt aantal leden voor alleen deze wedstrijd. Meldt U dan aan bij de Voorzitter of het Secretariaat. Het inschrijfgeld bedraagt dan 12,50 €.

Voor het wedstrijdverslag van elke wedstrijd kunt U ook terecht op de website van de NFB bovenaan deze pagina (onder de knop STRANDVISSEN) en vervolgens aanklikken "Wedstrijdverslagen" en "Uitslagen Strandvissen". Deze website wordt echter niet altijd bijgehouden en is vaak niet actueel.


 NFB in Petten (23 maart 2019)


John ook vakwinnaar (4e plaats)

Prijsuitreiking en nazitten NFB 1 (2018)

Vis opmeten