-------Laatste Nieuws: Er is weer veel zand weg na de laatste stormen van begin januari en februari 2024. Nu het tractoronderkomen is verplaatst is de afstand naar zee aanzienlijk korter geworden. Wel is het zand erg rul vooral bij Hoog Water. Er zitten ook wel wat zachte plekken bij de waterlijn, let op. Ook de steile golven kunnen een probleem zijn.

De slagboom gaat vanaf 25 maart dicht en er is een pasje nodig (nog in het bezit van de bootleden en is aangepast). Overigens het is altijd mogelijk om bij de strandopgang bij het strandpaviljoen "Zee en Zoo" (500m naar het Noorden) het strand af te komen en terug te rijden. De slagboom daar gaat vanaf het strand altijd automatisch open.

 
 
 
 

 

KUST op KRACHT

 

ERVARINGEN met het nieuwe strand.

22 mei 2020:

De P27 is er inmiddels weer een paar keer uit geweest (ook gisteren) en hier wat recente bevindingen.

Met de boot naar zee is het mooiste wat er is maar momenteel wel uitdagend door de zandbanken voor het strand. Gisteren was de zee super rustig (25cm golfjes) maar evengoed is het oppassen. Als het eb wordt komt de eerste rij banken al snel boven en kun je er via een mui nog wel uit, anders een doorwaadbare plek zoeken en vanaf de bank te water. Het zand daar houdt redelijk nu. Een stukje zuidelijk van de trekker strandafgang gaat dat goed. Let er op dat er na ongeveer 50 meter nog een bank ligt die bij eb niet droog komt. Ook hier moet je dus via een mui er uit of er in. En deze bank is niet te bereiken met de trekker, dus als je hier vastloopt met de boot dan wordt het wachten tot de vloed er weer in komt. Let wel op dat voor Petten de tijd tussen vloed en eb ongeveer 9 uur duurt maar tussen eb en vloed gaat het vaak heel snel, na ongeveer 3 uur is het al weer hoog water. Aanlanden op de eerste bank kan dus problemen geven omdat die heel snel onderloopt. Maar de situatie kan zo weer veranderen dus: Eerst goed kijken voordat je te water gaat en zorg dat je weet hoe laat het eb en vloed is.

De nieuwe trekkerschuur is fantastisch (proficiat aan de bouwers!) en je bent nu zo op het strand. Ook is er nu een uitstekende webcam op de redddingsbrigade gemonteerd en kun je dus kijken hoe het op het strand is: www.webcam.nl/petten

Groeten P27, Bernard Schuijt.

 

5 mei 2018.

Vrijdag naar zee geweest om eerst maar eens te kijken hoe het strand zich na de winter houdt en kijken of het nieuwe pasje werkt. Het ging fantastisch: Boot op de parkeerplaats, de trekker halen en bij de afslag naar de Parkeerplaats (achter Dijk te Kijk) omhoog, daar staat nu ook een slagboom die met het pasje open gaat. Je komt uit bij de strandtent en daar is het strand maar 100m breed en het zand veel steviger. Bij de waterlijn effe zoeken naar zwakke plekken maar totaal geen problemen. Ook perfect is dat je alleen richting zee je pas hoeft te gebruiken, terug van het strand gaat de slagboom automatisch open. Het scheelt zeker 30 minuten er in en eruit op deze manier. Terug lopend bij de trap omhoog als je de trekker hebt teruggebracht en je bent er al bijna. Alleen was het ondanks de slechts 40cm hoge golven met opkomend water in de ochtend toch nog wel rabbig en meer naar het noorden ging het niet eens. Dit blijft een zeer naar probleem omdat het boven de 60cm al niet meer mogelijk is. Terug komen met Laag Water en ondanks een zeewindje van NW3/4 was super te doen. De laatste 2 uur van Opkomend water kun je dus beter laten schieten.

Overigens was de visserij hopeloos, pas op 25 mijl werd het water helder, daarvoor is het net olie door de algen. We waren 30 mijl weg en hebben 6 wrakjes aangedaan inclusief de Vinca Gordon (helemaal geen beet) en maar op 1 wrakje beet gehad, waar we nog 7 mooie gullen en wat kleintjes vanaf hebben gehaald met ons tweeen.

P14 Ray.

 

Er is deze winter (2018) veel zand weggeslagen en in april is er bij Camperduin weer nieuw zand opgespoten.

De werkzaamheden in Petten zijn helemaal afgerond en het nieuwe strand wordt druk bezocht.

Wilt U meer weten kijk dan ook eens op de bovenstaande website (klik op KUST op KRACHT).

Noord West 9 heeft contact met de gemeente, de plannen met ons tractoronderkomen zijn intussen duidelijk. We gaan verhuizen naar de zuidkant van Petten. Dat moest in de 2e helft van 2016 al gerealiseerd worden, maar men is er nog steeds niet helemaal uit (januari 2018).